Nettiauto on nyt maailman toiseksi suosituin autojen markkinapaikka väkilukuun suhteutettuna

22.9.2020 | Uutiset

Syksyllä 20 vuotta täyttävä Nettiauto on kasvanut tasaisesti. Nyt Nettiauto on noteerattu maailman 41. suurimmaksi autojen kauppapaikaksi, listaa markkinapaikkoja analysoiva AIM Group 18.9. ilmestyneessä 2020 Automotive Annual -raportissaan *). Suomessa Nettiautolla on selkeä markkinajohtajan asema.

“Jos tarkastellaan palvelujen käyntimääriä suhteutettuna maan väkilukuun, Nettiauto on maailman toiseksi suosituin irlantilaisen DoneDealin jälkeen.” havaitsee Nettiauton liiketoimintapäällikkö Erno Kalalahti.

Autokauppa käy ennätystahtiin

Kävijäliikenteen kasvun lisäksi Nettiauton kautta tapahtunut kauppa on ollut vahvaa poikkeuksellisesta vuodesta huolimatta. Kesällä nähtiin kaksi ennätyksellistä kuukautta, kun yli 140 000 autoa vaihtoi omistajaa heinä-elokuussa. Kasvua edelliseen vuoteen tuli 7,2 % ja syyskuulle ennustamme noin 5% kasvua.

Vahva asema kuluttajien mielissä

Nettiautossa vierailee noin 300 000 käyttäjää päivää kohti ja suoraan sivustolle tulevien käyttäjien osuus on noin puolet koko liikenteestä. Tämä kertoo niin sanotusta top of mind -asemasta kuluttajien mielissä: Suomalaiset tuntevat Nettiauton ja ovat tottuneet tulemaan sivustolle, kun ajatus auton vaihdosta herää.

“Jatkamme palvelun kehittämistä edelleen, jotta voimme auttaa hoitamaan tällaiset arjen kannalta merkittävät hankinnat mahdollisimman sujuvasti ja oikeaan hintaan. Tehtävämme on tarjota alusta, jossa onnistuu helpot ja luotettavat kaupat.” vahvistaa Nettiautoa pyörittävän Nettix Oy:n johtaja Jaakko Haapakangas.

Asiakkaan tukena auton omistamiseen liittyvissä asioissa

Auton omistamiseen liittyy jos jonkinmoista käytännön muistettavaa. Tähän tarpeeseen Nettiauto tarjoaa OmaNettix-palvelun, jossa käyttäjä voi mm. tarkistaa maksutta nykyisen autonsa markkinahinnan ja seuraavan katsastuksen ajankohdan. Autokauppaa helpottaa näppärä sähköinen kauppa -ominaisuus, jonka ansiosta kaupan tiedot tulevat tallennetuiksi ja omistajuuden siirto sujuu luontevasti. OmaNettix on otettu hyvin vastaan ja sinne on jo syötetty yli 200 000 auton tiedot. Palveluun voi tallentaa myös muiden omistamiensa ajoneuvojen, kuten moottoripyörien tiedot.

*) Lähde: AIM Group 2020 Automotive Annual, © 2020, Advanced Interactive Media Group LLC.