Autokauppa lähti kasvuun heinäkuussa – Nettiauto ennustaa hyvää loppuvuotta

5.9.2019 | Uutiset

Vaihtoautokauppa vilkastui heinä-elokuussa. Viime vuoteen verrattuna autoja myytiin selvästi enemmän, minkä lisäksi myyntihinnat olivat korkeampia ja myyntiajat lyhyempiä. Kysynnän kasvu viittaa hyvään loppuvuoteen.

Vuoden 2019 ensimmäinen puolisko tammikuusta kesäkuun loppuun asti vaihtoautokaupassa mentiin tasatahtia edellisvuoden kanssa. Nettiautossa ilmoitettiin myydyiksi 310 000 autoa. Määrä on lähes sama kuin vuoden 2018 vastaavana aikana. Heinäkuussa sen sijaan tapahtui selkeä käänne parempaan.

– Kysyntä on vilkastunut ja edelliset kaksi kuukautta ovat olleet vaihtoautokaupassa hyviä, kertoo Erno Kalalahti Nettiautosta.

– Heinä- ja elokuun aikana Nettiautossa myytiin reilut 130 000 vaihtoautoa, mikä on kuusi prosenttia enemmän verrattuna vuoden takaiseen. Autojen hintapyynnit olivat lisäksi jopa kahdeksan prosenttia suuremmat.

Vaihtoautojen tarjonta vastaa kysyntään

Kasvavasta kysynnästä kertovat myös Nettiauton kävijämäärän kasvu sekä autohakujen ja myyjille toimitettujen yhteydenottopyyntöjen lisääntynyt määrä.

Vaihtoautojen tarjonta on niin ikään hyvä. Pelkästään autoliikkeet toivat viimeisen kahden kuukauden aikana 88 448 uutta autoilmoitusta Nettiauton markkinapaikalle myyntiin. Luku on liki kahdeksan prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Samaan aikaan myyntiajat ovat lyhentyneet. Mediaanimyyntipäiviä heinä-elokuun aikana myydyille autoille kertyi 21 päivää. Vuoden takaiseen verrattuna aika on lyhentynyt lähes kahdella päivällä.

Syksy on autokaupan kuuminta aikaa
– Normaalista autokaupan kausivaihtelusta puhuttaessa viitataan usein kevään autokuumeeseen, mutta kun katsotaan vaihtoautokaupan myyntimääriä, niin kovimmat myyntikuukaudet ovat olleet viime vuosina elokuu, syyskuu ja lokakuu. Heinäkuu on parissa vuodessa tipahtanut ykköskuukauden paikalta neljänneksi, avaa Kalalahti.

Autokanta Suomessa kasvaa. Vaikka uusien autojen kauppa ei kävisikään toivotulla tavalla, niin autoja tarvitaan erilaisiin käyttötarpeisiin. Myös ulkomailta tuodaan tarpeellisia autoja, jos niitä ei Suomesta löydy.

– Ennustamme syksyn vaihtoautokaupassa yli 10 prosentin kasvua verrattuna viime vuoden syksyyn, toteaa Kalalahti.

Lisätiedot antaa:

Erno Kalalahti
NettiX Oy
040 840 0723
[email protected]