Kotimaan lomailu on nostanut vuokraamisen suosion poikkeukselliselle tasolle

12.6.2020 | Uutiset

Koronan aiheuttamien matkustusrajoitteiden myötä kiinnostus kotimaan matkailuun on kasvanut merkittävästi. Vuokrapalvelu Nettivuokrauksessa perinteisesti heinäkuussa tulevat sesonkipiikit ylitettiin jo toukokuussa. Mökkien vuokrauksen 130 % kasvu vuoden 2019 toukokuuhun verrattuna kertoo merkittävästä muutoksesta. Myös matkailuautojen kysynnässä näkyy huomattava 55 % nousu viime vuodesta.

Nettimökin kysyntähuippu alkoi jo toukokuussa

Suomalaisia kiinnostavat nyt mökkeily, karavaanimatkat, veneily ja retkeily kotimaan kohteissa. Ilmiö on uudistanut tapoja, joilla matkoja suunnitellaan ja tehdään. Niihin ei ole olemassa pakettiratkaisuja, joten kuluttaja räätälöi itselleen tarjolla olevista vuokravaihtoehdoista näköisensä kokonaisuuden. “Lomalta halutaan samaa elämyksellisyyttä kuin ulkomaanmatkoilta”, Nettivuokrauksen tuotepäällikkö Linda Tverin kertoo. “Lomailija vuokraa asuntoauton kylkeen kajakin tai mökin pihalle paljun.”

Jo ennen lomasesonkia nähty kysyntä ennustaa tuleville kuukausille entistä voimakkaampaa vuokrapalvelujen kasvua. Suurin noste näkynee mökkivuokrauksissa. Kehitykseen vaikuttaa omalta osaltaan myös vertaisvuokrauksen yleistyminen ostamisen sijaan osana kulutuskäyttäytymistä.

Lisätiedot antaa:

Linda Tverin
Tuotepäällikkö, jakamistalous
Nettix Oy
Puh. 040 569 2856
[email protected]