Siirrymme käyttämään Alma-tunnusta

5.9.2022 | Tiedotteet

Nettiauton, Nettimoton, Nettiveneen ja muiden Alma Ajo -markkinapaikkojen yksityisasiakkaiden yhteinen käyttäjätili muuttuu Alma-tunnukseksi syyskuun aikana. Jos olet yrityskäyttäjä, pääset kirjautumaan näillä ohjeilla.

Kun kirjaudut sisään Nettiautoon tai johonkin muuhun Alma Ajo -palveluun, luot itsellesi Alma-tunnuksen. Alma-tunnus on tunnistautumiseen käytettävä käyttäjätunnus ja salasana.

Markkinapaikkojen käyttö jatkuu ennallaan, mutta voit jatkossa käyttää samalla tunnuksella myös monia muita Almamedian palveluita kertakirjautumisella. Alma-tunnus korvaa tunnistautumistilanteessa eri palveluiden omat käyttäjätunnukset ja sen käyttäminen on turvallista ja helppoa. Täältä löydät paljon hyödyllistä tietoa Alma-tunnuksesta, muun muassa listan palveluista, joissa tunnus on käytössä.

  1. Mikä muuttuu?
  2. Miksi kannattaa kirjautua
  3. Voinko muuttaa Nettiauton (tai muun Alma Ajo -palvelun) tunnuksen Alma-tunnukseksi?
  4. Salasanaani ei hyväksytty. Millainen salasanan tulee olla?
  5. Mistä näen Alma-tunnukseni tiedot ja mistä niitä voi muokata?
  6. En löydä Nettiautoon (tai muuhun Alma Ajo -markkinapaikkaan) liittyviä tietojani: ilmoituksia, viestejä, hakuagenttia tms.
  7. Minulla on nyt kaksi eri tunnusta Nettiautoon (tai muuhun Alma Ajo -palveluun). Mitä minun pitää tehdä?
  8. Kenen asiakas olen?
  9. Olen kauppias, miten kirjaudun?

Mikä muuttuu?

Alma-tunnus helpottaa liikkumista eri palvelujen välillä, kun ei ole tarvetta tunnistautua useita kertoja.

Miksi kannattaa kirjautua?

Voit käyttää helposti monipuolisia ajoneuvokaupan, asumisen ja työnhaun palveluita. Saat myös käyttöön tilaamiesi medioiden laajan uutistarjonnan talouden, politiikan ja vapaa-ajan aiheista.

Voinko muuttaa Nettiauton (tai muun Alma Ajo -palvelun) tunnuksen Alma-tunnukseksi?

Nettiauton tai muun Alma Ajo –palvelun nykyinen tunnuksesi muuttuu automaattisesti Alma-tunnukseksi, kun kirjaudut sisään ensimmäisen kerran Alma-tunnuksen tultua voimaan. Näet muutoksen kirjautumisikkunassa.

Salasanaani ei hyväksytty. Millainen salasanan tulee olla?

Alma-tunnukseen siirtyessä salasanassa täytyy olla pieniä ja isoja kirjaimia, numero tai erikoismerkki, 8-128 merkkiä. Linkki salasanan vaihtamiseen löytyy kirjautumisikkunasta.

Mistä näen Alma-tunnukseni tiedot ja mistä niitä voi muokata?

Löydät tietosi Alma-tunnuksen itsepalvelusivulta. Voit itse muokata tunnukseen liittyviä tietojasi ja näet mitä palveluja olet käyttänyt tunnuksella. https://itsepalvelu.almamedia.fi/

En löydä Nettiautoon (tai muuhun Alma Ajo -markkinapaikkaan) liittyviä tietojani: ilmoituksia, viestejä, hakuagenttia tms

Tarkista käyttäjätiedoistasi, millä sähköpostilla olet kirjautuneena. Jos sinulla on jonkin Alma Ajo -palvelun tunnus, sen käyttöön liittyvät tiedot löytyvät kirjautumalla kyseisellä sähköpostiosoitteella. Voit jatkaa aiemman tunnuksesi käyttöä tai pyytää asiakaspalvelua yhdistämään tilit.

Minulla on nyt kaksi eri tunnusta Nettiautoon (tai muuhun Alma Ajo -palveluun). Mitä minun pitää tehdä?

Voit pitää kaksi eri tunnusta tai halutessasi pyytää asiakaspalvelua yhdistämään tilit.

Kenen asiakas olen?

Jos rekisteröit tilin Nettiautoon tai muuhun Alma Ajo -palveluun, olet automaattisesti Alma Ajo -markkinapaikkojen asiakas. Jokaisella palvelulla on edelleen oma asiakasrekisterinsä etkä Nettiautoon rekisteröityneenä ole automaattisesti esimerkiksi Iltalehden asiakas, vaikka kirjautumisesi pysyykin voimassa palvelujen välillä liikkuessa.

Jos käytät Nettiautoa (tai muuta Alma Ajo -markkinapaikkaa) jossakin muussa Almamedian palvelussa tehdyllä käyttäjätilillä, sinusta tulee Alma Ajo -markkinapaikkojen asiakas kun esimerkiksi jätät ilmoituksen, teet hakuagentin tai suosikkilistan tai lisäät ajoneuvon tiedot omiin tietoihisi.

Olen kauppias, miten kirjaudun?

Voit jatkaa palvelujen käyttöä kuten ennenkin. Käyttäjätunnuksesi säilyy ennallaan, mutta kirjautumisikkunan ulkoasu muuttuu. Ohjaus yritysasiakkaan kirjautumiseen löytyy jokaisen kirjautumisikkunan alareunasta- ”Oletko yritysasiakas? Kirjaudu tästä” painikkeesta. Voit myös tallentaa kirjautumissivun osoitteen selaimesi suosikkeihin.