Top 15 -yksityisleasingautot

16.3.2022 | Tiedotteet

Yksityisleasingissa autosta maksetaan kiinteää kuukausihintaa. Riski jälleenmyyntiarvosta on autoliikkeellä, mikä mahdollistaa houkuttelevan väylän myös sähköautoiluun.

Moni suomalainen harkitsee tällä hetkellä tarkasti sitä, olisiko nyt oikea aika siirtyä sähkö- tai hybridiautoilijaksi, vai kannattaisiko vielä odottaa muutama vuosi automallitarjonnan monipuolistumista sekä hintojen mahdollista alenemista. Toisaalta alati kohoavat polttoaineenhinnat houkuttelevat käyttökuluilta edullisempiin vaihtoehtoihin.

Omistusautosta luopuminen voi olla erityisen kannattavaa juuri nyt, sillä hyvistä vaihtoautoista on pulaa ja niistä maksettavat hinnat ovat myös nousussa. Vastaavasti kiinteään kuukausihintaan perustuvia yksityisleasingautoja alkaa olla laajalti tarjolla eri koko- ja käyttövoimaluokissa, ja asiakkaita houkutellaan monesti varsin houkuttelevin hinnoin.

Yksityisleasingin yhtenä etuna on se, että autoon ei tarvitse sitoutua pitkäksi aikaa. Jos sopimuskaudeksi valitsee vaikkapa vuoden, leasing antaa aikaa miettiä mahdollista seuraavaa autohankintaa.

Yksityisleasingauton kilpailuttaminen on helpointa Autotalli.comin ilmaisessa leasingkilpailutuksessa, jossa käyttäjä kertoo oman autotoiveensa, ja autoliikkeet lähettävät tämän jälkeen toiveiden mukaisen tarjouksen autosta. Leasingkilpailutuksessa on mukana 25 leasingpalvelua.

Autotalli.comissa kilpailutetaan vuosittain yli kymmenen tuhatta leasingautoa. Runsas kilpailutusten määrä tarjoaa myös hyvän yleiskatsauksen tämän hetken suosituimpiin automieltymyksiin.

Kuluvan vuoden tammi-marraskuussa kilpailutettujen autojen suosituin käyttövoima on edelleen perinteinen bensiinimalli, mutta loppuvuotta kohti ladattavat hybridit, itselataavat hybridit sekä täyssähköautot ovat nostaneet vahvasti suosiotaan bensiinin ja dieselin kustannuksella.

Marraskuussa yksityisleasingia kilpailutettiin seuraavasti: bensiini 45 prosenttia, hybridi (itselataava) 24 prosenttia, lataushybridi 10 prosenttia, täyssähkö 10 prosenttia, diesel 7 prosenttia ja kaasu 4 prosenttia.

Yksityisleasingauton hinta määräytyy valitun automallin lisäksi halutulla sopimuskauden pituudella sekä ajomäärällä. Ylivoimaisesti suuri osa (35 prosenttia) kilpailutuksen tehneistä haluaa autoonsa 15 000 kilometrin vuotuisen ajomäärän. Myös 20 000 ja 10 000 kilometrin ajomäärät keräävät kumpikin yli 20 prosentin suosion.

Sopimuskauden pituudessa kaksi vuotta on suosituin vaihtoehto, joskin kolmeksi vuodeksi auton toivoo lähes yhtä suuri määrä kilpailuttajista.

Yksityisleasing-kilpailutuksen suosituimmat automerkit

1. Skoda
2. Toyota
3. Volkswagen
4. Opel
5. Ford
6. BMW
7. Mercedes-Benz
8. Nissan
9. Volvo
10. Audi
11. Kia
12. Mini
13. Seat
14. Hyundai
15. Mazda

Yksityisleasing-kilpailutuksen suosituimmat automallit

1. Skoda Octavia
2. Toyota Yaris
3. Toyota Corolla
4. Skoda Scala
5. Skoda Fabia
6. Ford Focus
7. Opel Corsa
8. Skoda Kamiq
9. Nissan Micra
10. Mercedes-Benz A-sarja
11. Volkswagen Golf
12. Ford Puma
13. Toyota C-HR
14. BMW 1-sarja
15. Opel Astra